constantinbeweging-header-1500
unieke evenementen
Op unieke eventlocaties

Emo logo

Emo

EMO, de logistieke dienstverlener voor droge bulklading van en voor Europa. Vanuit heel de wereld komen de grootste zeeschepen bij EMO voor de kade. Rotterdam is een hub voor Europa. De droge bulk lading vindt voor bijna 80% hun weg via het spoor en het water naar het Duitse achterland. EMO doet dit voor klanten in de staalindustrie, siliciumindustrie en energiesector. De staalindustrie verwerkt ijzererts en kolen, aangevoerd via EMO, tot talloze producten zoals personenauto’s, windmolens, bruggen zoals de mooie Erasmusbrug in Rotterdam en andere stalen constructies voor de bouw. De siliciumindustrie gebruikt kolen als grondstof voor onder andere zonnepanelen. Ook worden kolen gebruikt om energie mee op te wekken. De klanten van EMO zitten verspreid over heel Europa.

De opdracht

Na in 2012 en 2014 grote zakelijke evenementen te hebben georganiseerd voor EMO, wendde de logistieke diensteverlener zich in 2018 opnieuw tot Constant in Beweging. Ditmaal kregen we de eer om de viering rondom het 45-jarige bestaan van de organisatie te realiseren voor alle medewerkers en partners. De opdracht was om een sfeervolle avond te organiseren waarbij de onderlinge verbondenheid en trots op EMO centraal staan. Vanwege de oprichting van EMO in 1973 was de voorkeur een feest in jaren ’70 thema.

Emo band Emo dj

Het evenement

Van het organiseren van een feestelijk jubileum krijgen wij altijd energie! We zijn na de aanvraag van EMO ook direct naar de tekentafel gegaan om een passend concept uit te werken dat past bij de bedrijfscultuur en doelstellingen van de opdrachtgever. In overleg met EMO is gekozen om de gasten met bussen te vervoeren van Rotterdam naar Rozenburg, waar de Jules Verne lag afgemeerd. Aangekomen werden de gasten ontvangen met een aperitief, terwijl op de achtergrond de EMO-FM radio-uitzending al begonnen was.

Om het jaren ’70 thema extra aan te dikken werd live een speciale EMO FM radio-uitzending uitgezonden waarin hits van toen en leuke interviews met collega’s elkaar tijdens het diner afwisselden. Omdat wij het eten een wezenlijk onderdeel vinden van het concept, hebben wij het foodconcept afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Het resultaat daarvan staat op de menukaart op de foto hieronder.

Na het diner was het feest nog verre van afgelopen. Als verrassing meerde Jules Verne af bij Hal 4, waar de gasten een spetterende feestavond kregen aangeboden. De Boogie Wonderland Band, DJ Huub Hangop en Wipneus & Pim zorgden voor het entertainment en zetten de dansvloer in vuur en vlam met jaren ’70 disco classics en feestmuziek. De kers op de taart was het optreden van Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, die liet zien waarom hij de beste drummer van Nederland is.

Emo feerst Emo diner

EMO & Constant in Beweging

45 jaar EMO was niet de eerste samenwerking tussen EMO en Constant in Beweging. Sinds 2012 hebben wij meerdere zakelijke evenementen mogen organiseren voor de terminal, waaronder een aantal state-of-the-art projecten. Daarvoor hebben we onder andere een EMO-beleving op meer dan 50 meter hoogte georganiseerd, waarbij bezoekers het indrukwekkende terrein van EMO in vogelvluchtperspectief konden beleven.

Emo reuzenrad Emo evenement

EMO over Constant in Beweging

Constant in beweging hoort goed wat je wilt en komt dan altijd met een verrassend en nieuw concept, of het nu op een van de schepen is of op de wal. Of in de lucht zoals in 2012 (zie hierboven)! En wil je iets aangepast, dan bewegen ze moeiteloos met je mee. We hebben nu meerdere events in samenwerking met CiB georganiseerd en hopen dat in de toekomst vaker te doen. CiB is niet alleen een bureau dat je inhuurt, ze worden tijdelijk je collega’s. En dat maakt de samenwerking zo prettig!

Emo Jules Verne Emo acteur