constantinbeweging-header-1500
Duurzaamheid
Constant in Beweging

Duurzaamheid

Constant in Beweging is bewust bezig met het behoud en herstel van het milieu. Dit doen wij onder andere door waterbesparing en bewuste hygiëne. Wist je dat:

  • Wij water besparen door gebruik te maken van een evac systeem? Er wordt per spoelbeurt maar 1 liter water gebruikt, maar de hygiëne wordt maximaal in stand gehouden.
  • Er schoongemaakt wordt met schoonmaakproducten welke een erkend milieukeurmerk bevatten?
  • Je jouw handen wast met een handzeep die eveneens een erkend milieukeurmerk bevat en die ook nog eens heerlijk ruikt?

Green Key Label

Maatschappelijke verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Constant in Beweging. Wij vinden het belangrijk dat er niet alleen gekeken wordt naar financieel gewin of het eigen winstoogmerk. Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de omgeving en de (persoonlijke) groei van onze crew en stakeholders. Hiervoor worden onder andere concrete acties ondernomen zoals:

  • Waterbesparing in onder andere het toilet en in de spoelkeuken
  • Duurzame en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen
  • Mogelijkheden om CO2 te compenseren voor opdrachtgevers
  • Ondersteuning van duurzame projecten
  • Gebruik maken van streek- en seizoensgebonden producten
  • Samenwerkingen met leveranciers die Green and Lean gecertificeerd zijn

Dit zijn echter niet de enige aspecten die binnen ons bedrijf toegepast worden. Om een richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen aan te houden is Constant in Beweging Green Key gecertificeerd. Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven die zich niet alleen bezighouden met de verbetering van het milieu, maar die ook oog voor mens en maatschappij hebben. Door de uitgangspunten van het Green Key keurmerk is Constant in Beweging nóg bewuster gaan kijken naar de zorg voor het milieu, maar vooral ook voor haar eigen crew. Het welzijn van de medewerkers van Constant in Beweging wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Waterbesparing

Water is een van de onderdelen die veel gebruikt wordt in deze sector. Water is gewoonweg nodig voor het produceren van zo'n beetje alle producten. Om ervoor te zorgen dat er geen onnodig water verspild wordt, trachten wij zo veel mogelijk water te besparen. Dit wordt onder andere gedaan door gebruik te maken van het evac systeem op de toiletten. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat er maar 1 liter water per toiletbeurt gebruikt wordt, terwijl er toch maximaal op de hygiëne gelet wordt. Ook wordt er zo veel mogelijk water bespaard in de spoelkeuken. Door kleine aanpassingen te maken hoeft er minder water gebruikt te worden.

Co2

Een van de grootste milieulasten is de uitstoot van CO2. Om dit tegen te gaan bieden wij onze klanten de mogelijkheid de CO2 te compenseren. Dit wordt onder andere gedaan door Trees for All te steunen. Dit project zorgt ervoor dat er door middel van het planten van nieuwe bomen CO2 wordt gecompenseerd dat uitgestoten wordt tijdens een evenement.

Clean2Antartica

Constant in Beweging werkt nauw samen met de Technische Unie en werkt dan ook graag mee aan projecten die zij voor duurzaamheid inzetten. De Technische Unie is hoofdsponsor van Clean2Antarctica. Door Clean2Antarctica te steunen leveren wij niet alleen onze bijdrage maatschappelijk, maar ook op duurzaam gebied. Dit doen wij onder andere door een Hexcore aan te schaffen. Dit is een onderdeel van de Jeep die naar Antarctica een expeditie maakt.  

Seizoensgebonden producten

Onze chef werkt altijd graag met verse en seizoensgebonden producten. Dit is voordeliger voor het milieu, aangezien deze op milieuvriendelijke wijze geteeld worden. Tevens zorgt dit ervoor dat de producten geen grote afstanden hoeven af te leggen, dit scheelt weer in de CO₂-compensatie.

Green and lean

Constant in Beweging werkt samen met leveranciers die bewust en actief bezig zijn met het behouden van ons milieu. De green and lean certificering zorgt voor een aantal regels waaraan leveranciers zich moeten houden. Bijvoorbeeld het verminderen van CO₂-uitstoot door bijvoorbeeld gebruik te maken van andere energiebronnen, zoals zonnepanelen.

Trees for All

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF-keurmerk waarbij compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten. De projecten hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat. Trees for All heeft oplossingen voor zowel de particuliere als de zakelijke klant.

Voedselverspilling

Verspilling van voedsel? Nee hoor! Het voedsel dat op jouw evenement overblijft, wordt ingezameld. Deze etensresten worden vervolgens verwerkt tot duurzame energie en meststof voor landerijen. Het bedrijf ReFood B.V. zet overgebleven voedsel om in groene stroom, organische meststof, herbruikbare warmte of grondstof voor biodiesel. Op deze manier wordt er geen voedsel verspild. Al het overige afval van jouw evenement wordt ook gescheiden, maar hier hoef je je geen zorgen om te maken! Tijdens jouw evenement willen wij jouw gasten zo veel mogelijk in de watten leggen en hen niet lastigvallen met het scheiden van afval. Daarom zorgt onze crew voor de scheiding van overig afval. Op deze manier organiseren wij verantwoorde evenementen inclusief alle comfort voor jou en je gasten.