TIP VAN ERIK SCHOUTEN, CHEF-KOK PARTYSCHIP JULES VERNE
Eet tijdens de extreme hitte van de komende dagen weinig vet en regelmatig kleine portie’s. Tevens veel drinken, maar geen frisdranken en nooit teveel. Dus regelmatig koel water, maar wel met mate, is het devies van de chef.
Zoet + bitter + zout
Een van mijn favoriete recepten voor de warme dagen is een salade van rucola met feta en stukjes watermeloen. Ziet er mooi uit en combineert de zoete frisse watermeloen met de pittige rucola en de zoute kaas. Bestrooi met licht geroosterde pijnboompitten en serveer met brood.
Varianten
Ook andere meloenen zoals de Galia en de Cantaloupe combineren goed met rucola en kaas. In plaats van feta kun je ook een stuk Parmezaan of Pardano erover schaven. En voor wie niet houdt van rucola: neem verse spinazie. Verse kruiden die goed in deze salade passen: munt en oregano.
Hoeveel voor 4 personen?
1 meloen in brokken of plakken
40 gr. pijnboompitten
100 tot 150 gr. rucola/spinazie
150 gr. feta/Parmezaan/Pardano
Aanmaken met 3 el olijfolie, 1 el citroensap en peper.
Gebruik weinig of geen zout, de kaas is al zout.
Naar keuze munt of oregano toevoegen.