ANGELA MERKEL GENIET VAN STREEKGERECHTEN VAN CONSTANT CULINAIR
Bondskanselier Angela Merkel ontving op donderdag 23 mei in de St. Stevenskerk in Nijmegen het eredoctoraat van de Radboud Universiteit. De Nijmeegse Universiteit verleende Merkel de eretitel vanwege haar inzet voor Europa en haar visie op het belang van de wetenschap. Na afloop van de door strenge veiligheidseisen omgeven ceremonie in de St. Stevenskerk was er voor Angela Merkel, premier Rutte en een gezelschap van 90 nationale en internationale gasten een diner in de Schepenhal van het stadhuis. De Radboud Universiteit koos met Constant in Beweging Culinair voor een cateraar die gerechten samenstelt, op basis van ingrediënten van lokale leveranciers. Constant in Beweging Culinair schotelde de gasten onder meer gerookte snoekbaars uit de Waal met mayonaise van speltbier en dragon-olie voor, en een selectie van boerenkazen uit de Ooijpolder, huisgemaakte appelstroop met sherry en vijgenbrood.