In beeld: de bouw van de Blue Rhapsody

De contouren van Blue Rhapsody worden steeds beter zichtbaar. Het spectaculairste evenementenschip ooit komt langzaam maar zeker tot leven. Dat we het hier niet zomaar over een schip hebben maken de foto’s wel duidelijk. We nemen je mee naar de scheepswerf van Vahali Shipyards, waar de Blue Rhapody wordt gebouwd.

Wat de Blue Rhapsody toevoegt aan de Nederlandse evenementenbranche?  “Eigenlijk wil ik de USP’s van het schip nog even in het midden laten en niet te veel verraden.” Vertelt Constant Geerling, directeur van Constant in Beweging.  ” We hebben gekozen voor de beste architect en het team van onze scheepsbouwer Vahali is echt geweldig. Dat laten we allemaal samenkomen nu we de kans hebben om écht iets vanaf 0 op te bouwen.  Ik wil de mensen uitdagen om het proces van de bouw van Blue Rhapsody te volgen, en de nieuwe evenementenlocatie op het water te erváren. Dit schip wordt geweldig, dat staat in ieder geval vast.”

Architect Frank Pieterse wil al wél iets meer kwijt over Blue Rhapsody. “We hebben met de Blue Rhapsody in ieder geval als doel gehad om het schip als één geheel aan te laten voelen. Het schip krijgt niet het standaardrecept van een aantal dekken met een aantal functies. Je krijgt straks echt het gevoel dat het één doorlopend schip is. Er zullen straks grote evenementen plaatsvinden en mensen moeten dan het gevoel hebben dat ze een wandeling kunnen maken, zonder dat ze het gevoel hebben dat ze steeds op een andere plek zijn. Je verliest straks nooit de connectie met het vorige gebied waar je bent geweest.

In onderstaand overzicht vind je alvast een voorproefje van het schip dat momenteel gebouwd wordt. Klik op de foto’s om deze te vergroten!