VUISTDIK BOEK OVER ROTTERDAM (LIGPLAATS PARTYSCHEPEN CONSTANT IN BEWEGING)

ROTTERDAM , 568 pagina’s dik!

Rotterdam, ligplaats van partyschip Grace Kelly en partyschip Jules Verne, is hot. De stad krijgt zelfs internationale lof, met als meest recente compliment een top 5-notering bij reisgidsenmaker Lonely Planet. Hoogste tijd voor een allesomvattend, vuistdik boek over deze metropool.

Wie alleen al de index van het 568 pagina’s tellende, kersverse standaardwerk Rotterdam aanschouwt, ziet dat de auteurs Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij niet over één nacht ijs zijn gegaan. Alles van Rotta tot Roffa of – in dit geval – van Aboutaleb tot de Zwaan passeert de revue in deze rijk geïllustreerde en met deskundige pen geschreven pil over de Maasstad.

Koploper

Een prachtig portret van een stad die ooit worstelde met een Calimero-syndroom, maar zich nu op veel fronten koploper mag noemen. Van eierdopje naar stoere bouwvakkershelm, zeg maar, zeker gezien de ongebreidelde bouwwoede die zich sinds het bombardement van de stad meester maakte.

“Als leidraad hebben we 75 jaar nieuwe stad genomen. Daar wilden we een klein deel aan vooraf laten gaan. Nou, dat werd een beetje méér…”

Het boek Rotterdam verschijnt zaterdag 14 november

De prijs is 49,95 euro.

(Bron: AD)