UliK Robotik

Briefje van Constant: Mens en Techniek

De uitspraak ‘mens en techniek’ komt nergens beter tot zijn recht. Dat was wat ik dacht na het zien van de Award Winning Performance van levenskunstenaar UliK tijdens het Circus festival Cirque de Demain 2018. UliK is een street performer en weet mij telkens weer te verrassen.

Reeds jaren geleden vertelde hij mij dat hij een acrobatische circus  act wou ontwikkelen met een mechanische robotarm. Ik raadde dit ten stelligste af;  mede gezien de ontwikkelingskosten en het feit dat ik ervan overtuigd was dat dit niet zal aanslaan bij het publiek. Gelukkig heeft Ulik destijds mijn goede raad in de wind geslagen en is hij onverminderd aan de slag gegaan met een verbluffend resultaat. Ik weet dan ook zeker dat UliK met deze act de toon heeft gezet en ik kijk uit naar de ontwikkelingen die dit in de dans, theater en circuswereld met zich meebrengt.

Bekijk hieronder een filmpje waar je UliK Robotik aan het werk ziet. Nog meer van UliK bekijk je hier. Zeer de moeite waard!

Hartelijke groet

Constant Geerling