Foto afkomstig van Schuttevaer

Succesvolle viering doop schip ‘Bacchus’ aan boord van de Grace Kelly

In januari kreeg Constant in Beweging de eervolle opdracht om het evenement rondom de scheepsdoop van het nieuwe schip ’Bacchus’ te verzorgen. Bacchus is de nieuwste dieselelektrische chemicaliëntanker van het Zwitserse bedrijf ChemContrans AG.  Op 16 maart jongstleden was het zover en werd Bacchus voor het oog  van 120 relaties op spectaculaire wijze gedoopt en gevierd aan boord van  Yacht Experience Grace Kelly.

Doop

De scheepsdoop vond plaats om 17.00, maar niet voordat de gasten in alle egards werden ontvangen met een drankje en culinaire lekkernijen aan boord van de Grace Kelly. Onder begeleiding van de warme tonen van Lace Music,  kregen de gasten de ruimte om bij te praten en te genieten van de luxe aan boord. Vervolgens werden de gasten uitgenodigd naar buiten en was het Suzanne Roodenberg, regionaal marinemanager bij Shell Chemicals Europe, die de doop voltrok. Bacchus zal worden ingezet tussen Rotterdam en Antwerpen en zo deel uitmaken van de binnenvaartvloot van Stolt-Nielsen Inland Tanker Service.

Toostmoment en diner

Na de doop keerden de gasten terug naar de Grace Kelly om uitgebreid te toosten met Grace Kelly Champagne en de doop te vieren. De bediening van de Grace Kelly trakteerden de genodigden op een seizoensgebonden walking dinner. Uiteraard werd dit afgesloten  met een royaal dessert.

Duurzaam

Bacchus mag dan wel net zo groot zijn als het in 2007 opgeleverde schip Comus 2, ze is zo’n 20% zuiniger als haar vlootgenoot. Door met twee kleinere schroeven te werken in plaats van 1 grote, kon ruimte bespaard worden in de machinekamer. Hierdoor kon het schip anders vormgegeven worden, waardoor ze beter in het water ligt. Constant in Beweging bedankt ChemContrans AG voor de fijne samenwerking en het vertrouwen en feliciteert haar nogmaals met de nieuwe aanwinst in haar vloot.

*De foto in de header is afkomstig van Schuttevaer.