Lukas met 'zijn' crew op de Grace Kelly

Partymanager Lukas aan het woord

Opnieuw laten we je kennismaken met één van onze collega’s. Vorige week trapten we af met kapitein Barrie. Het leuke van het interviewen van collega’s, is dat je ze écht leert kennen. Zo ook Lukas Busser (rechts op de foto met ‘zijn’ crew), partymanager op de Grace Kelly. De 32-jarige Nijmegenaar loopt al een behoorlijk tijdje mee bij Constant in Beweging. Al 10 jaar zet hij zich met ziel en zaligheid in om onze gasten in de watten te leggen. Al laat hij zichzelf óók graag in de watten leggen.

Lukas is bij Constant in Beweging binnengekomen als horecamedewerker op de Jules Verne. 4 jaar later werd hij party manager op de Grace Kelly. Na studies in de richting toerisme/recreatie en facilitair management kon hij namelijk niet wachten om fulltime aan de slag te gaan. Maar niet voordat hij stage had gelopen in Miami.

Miami

“Mijn tijd in Miami was geweldig” vertelt Lukas daarover. “Ik liep stage in een sjiek hotel. In principe was ik aangenomen voor receptiewerkzaamheden, maar ik mocht op alle afdelingen meelopen. Super leerzaam en zo had ik ook heel veel contact met gasten, die je dan automatisch ook om aanbevelingen voor restaurants en dergelijke vragen. Die restaurants kregen dat zelf ook door, waarna ik bijna dagelijks wel ergens op uitnodiging kon eten. Dat vind ik heerlijk Ik leg graag mensen in de watten, maar wordt ook zélf graag in de watten gelegd.”

Door deze ervaringen is Lukas behoorlijk kritisch geworden. Wanneer hij zelf uit eten of naar een evenement gaat, maar ook op zijn éigen werk. Hij kijkt naar wat hij goed en fout ziet gaan, en neemt dat dan mee in hoe hij het zelf doet. Dat houdt wel in dat hij zelf nooit meer ‘normaal uit eten’ kan gaan. “Ik let altijd heel erg op hoe het personeel te werk gaat. Ik heb daar zelf geen last van, maar misschien dat ik wel te kritisch ben voor het gezelschap waar ik mee ben.”

Party manager Lukas houdt een toespraak op de Grace Kelly
Party manager Lukas houdt een toespraak op de Grace Kelly

Alles voor de gasten

Alles voor een zo goed mogelijk contact met gasten. Want dat contact is waarom Lukas zijn werk bij Constant in Beweging zo leuk vindt. ”Ik ben een sociaal persoon en wil persé dat alle, maar dan ook echt alle gasten het naar hun zin hebben gehad. Je ziet soms op andere evenementen dat personen die misschien niet helemaal aansluiting vinden bij een groep, er een beetje verloren bij staan. Nou, niet op mijn schip! Ik maak dan graag een praatje met deze mensen, en doe er alles aan ze een goede avond te bezorgen.”

De diversiteit in bezoekers maakt het extra leuk voor Lukas. Hij ziet daarbij een duidelijk verschil tussen evenementen in Nederland en evenementen in Duitsland. “Wij Nederlanders zijn misschien wel een beetje verwend wat evenementen betreft. Er zijn er namelijk gewoon veel meer waardoor we ook meer kwaliteit gewend zijn. In Duitsland is écht alles nieuw. Die worden helemaal gek als ze ons schip zien binnenvaren en aan boord stappen. Ze kennen daar alleen de rondvaartboten met vierkante tafels en stoffige gordijntjes. Beide groepen zijn dus heel anders,  maar even leuk om aan boord te hebben. Het enthousiasme van de Duitsers is aanstekelijk en in Nederland is het leuk om tóch de hoge verwachtingen van de gasten te overtreffen.

Lukas is dan wel party manager op de Grace Kelly, beide schepen van Constant in Beweging zitten in zijn hart. ‘Ik hou van allebei de schepen. De Grace Kelly is uniek en heel intiem. Je hebt continu tijd om onder de gasten te zijn en dat is dus precies wat ik het liefste doe. Op de Jules Verne ben je juist weer met een groter team, werk je samen met meer collega’s en zijn we in staat om grotere uitdagingen aan te pakken. We kunnen op de Jules Verne echt unieke dingen neerzetten, waarbij er bijvoorbeeld ruimte is voor grotere acts, bands en luxere buffetten. Lukas kijkt uit naar de jaren die nog komen en is, ook na 10 jaar, nog absoluut niet klaar bij Constant in Beweging. “Ik hoop nog veel mooie dingen mee te maken en kijk uit naar het bijdragen aan nóg meer en nóg mooiere evenementen aan boord van onze schepen” sluit hij af.