GIRO D’ITALIA PASSEERT THUISHAVEN PARTYSCHEPEN GELDERLAND

Ondertussen al gemerkt dat Gelderland roze kleurt? Het is namelijk nog maar 43 dagen tot de Giro d’Italia, de jaarlijkse wielerronde door Italië. Het is een 23 daags durende wielerwedstrijd waarin wielrenners 21 etappes fietsen.

Dit jaar zal de start plaatsvinden in ons eigen Gelderland. De eerste 3 etappes worden georganiseerd op 6, 7 en 8 mei 2016 door de provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

De winnaar is de drager van de Roze Trui en dit is dan ook de reden dat roze de themakleur is in aanloop tot de start. Na enkele etappes door Gelderland gaat het peloton richting Italië. De Giro biedt een mooi (inter)nationaal podium om het beste van en uit Gelderland te laten zien.

Rondom dit sport evenement worden er veel side events georganiseerd op weg naar de Big Start. Vanuit de thuishaven van de partyschepen van Constant in Beweging, Jules Verne en Grace Kelly, zijn wij er trots op dit evenement en de keuze voor Gelderland. Wij wensen alle deelnemers van dit sportspektakel heel veel succes tijdens dit unieke evenement!. Denk Roze, doe Roze!