Opnieuw afscheid nemen van Jillian (of toch niet?)

Soms heb je van die mensen die maar blijven terugkomen. Gelukkig vinden we dat in het geval van Jillian ook helemaal niet erg. Elke dag reist ze heen en weer tussen ‘s-Heerenberg en Arnhem om ook haar tweede periode als stagiair bij Constant in Beweging succesvol af te ronden. Daarnaast werkt ze als parttimer op de evenementen van Jules Verne en Grace Kelly.

Jillian kwam in 2016 voor het eerst bij ons binnen als stagiaire marketing en communicatie. Dat beviel zo goed, dat ze als parttime horecamedewerker aan boord bleef. Momenteel is ze vanwege haar tweede stage, dit keer in de richting event-management, weer dagelijks op het kantoorschip te vinden. Jillian houdt zich tijdens haar tweede stage dan ook meer bezig met zaken die gericht zijn op event-organisatie. Zo biedt ze ondersteuning bij het maken van draaiboeken, het inplannen van personeel en is ze een eerste aanspreekpunt op de evenementen zelf.

Nu haar stage op z’n einde loopt, valt ze in het ‘grote zwarte gat’ zoals ze het zelf noemt. De stage is het eindpunt van haar opleiding, en wat ze hierna wilt doen is haar nog een raadsel. Wat vast staat is dat ze in ieder geval niet stil blijft zitten. Ze is net terug van haar Parijs-reis in de meivakantie en gaat deze zomer ook naar Mallorca en een nog onbekende vakantiebestemming. Reizen doet ze dan ook graag, als het maar niet een te lange periode is. “Dan krijg ik namelijk heimwee en ga ik vrienden en familie missen. Ik ga het liefst vaak weg en dan maximaal een week of drie. Ik ben niet iemand die een half jaar gaat backpacken. In tegenstelling tot op mijn werk ben ik op vakantie niet zo actief. Ik ben geen cultuursnuiver en ga ook niet zoveel uit als ik op vakantie ben. Ik wil luxe en comfort, lekker eten en veel in de zon liggen.”

Toekomstplannen heeft ze ook genoeg: ze fantaseert hardop over minimaal 3 kinderen en een eigen eventbedrijf of restaurant.  Al sprekend over haar ambities begint de opleiding bedrijfskunde haar steeds meer aan te spreken. Wij houden haar in ieder geval nauwlettend in de gaten: gelukkig blijft ze voorlopig in ieder geval nog als horecamedewerker aan ons verbonden. “Dat vind ik namelijk veel te leuk. Het team is gezellig en ik werk sowieso graag met mensen. Het gasten naar hun zin maken, een stukje hospitality, daar krijg ik heel veel energie van!” Het is precies de instelling die maakt dat Jillian zo goed bij Constant in Beweging past en waarom we blij zijn dat ze nog even blijft. Tussen het moment van interviewen en het plaatsen van dit interview is namelijk duidelijk geworden dat Jillian voorlopig ook 3 dagen per week op kantoor blijft werken. En zo zie je maar; sommige mensen blijven maar terugkomen!